پیام همدردی به مناسبت زلزله آذربایجان
زمین لرزید، دلمان نیز همراه آن لرزید. زمین لرزه آدربایجان
صدها نفر را قربانی کرد، هزاران نفر را آواره و میلیونها نفر
را غمگین و داغدیده کرد. برای قربانیان ،
آمرزش و برای بازماندگان آنان صبر مسئلت میکنیم.
عید سعید فطر تجلى یک ماه بندگى به درگاه خالق هستی است که با نماز وحدتبخش عید و پرداخت فطریه اتحاد و همدلی مسلمانان بیش از پیش بروز و ظهور مییابد.
رمضان ماه پرخیر و برکت و فرصتی ارزشمند برای کسب برکات معنوی بعنوان توشه آخرت و البته زمینهای برای دستیابی به سعادت دنیوی است .
عید فطر نیز در پایان ماه مبارک رمضان و عید تجلی بندگی خالصانه به درگاه خداوندگار هستی است، برای کسانی که با یک ماه روزهداری وعبادت تلاش کردند خاضعانه به خداوند خویش نزدیک شده و با او انس بگیرند، این روز اگرچه زمان وداع با رمضان و معنویت و حال و هوای خاص آن است، اما یک روی آن سرآغازی نوین برای استمرار حرکت سازنده است و نوید بخش روزهایی خوش.
گذشت رمضان اگرچه غم انگیز، اما آمدن عید فطر فرح بخش است و باید برای بندگان خداجوی شروعی باشد به منظور قرار گرفتن در مسیر حق و عدول نکردن از آن .
در این روز نیز درهای رحمت الهی باز و زمینه برای کسب حوائج دنیوی و اخروی مهیا است و خوب است که این آخرین فرصت را غنیمت شمرده از آن بهره مند شویم .
نماز
نماز عید فطر که به جماعت خوانده میشود نیز اوج شکوه بندگی و همدلی مسلمانان است که خضوع خود را به نمایش گذاشته و خاشعانه رو به پروردگار خود میکنند .
مسلمانان در صفوف به هم فشرده و دوشادوش یکدیگر نمایشی بی نظیر از اتحاد و یکدلی دارند که دلهای بیدار و هوشیار را متوجه عظمت و شکوه اسلام و مسلمانان خواهد کرد .
فطریه
خداوند متعال، این عید را بهانه اعطای برکت و پاداش به بندگان قرار داده است. عید فطر، روزى است که درگاه الهى براى بندگان خالص و خداجوی باز است .
قبول روزه منوط به پرداخت زکات فطره است، چرا که دادن زکات موجب جدایى از تعلقات مادى و هواهاى دنیوى و نفسانى است .
فطریهای که در این روز داده میشود یادآور این نکته است که باید غنای همه فقرای عالم را از خداوند خواسته و خود نیز برای کمک به نیازمندان با همه قوا تلاش کنیم تا جامعهای سالم و پویا داشته باشیم و از خداوندگار خود بخواهیم مشکلات بشریت را به لطف و مرحمت خویش برطرف کند.
اینکه میگن زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است حقیقتیه که فقط باید تو اون مرحله قرار بگیری تا درکش کنی. بعضیا فکر می کنن گناه زبان فقط غیبت کردن و تهمت زدنه در حالیکه زبان می تونه حدود هفتاد گناه انجام بده.
زخم زبان رو آدمایی دارن که قدرت جذب یا مهارت های ارتباطیشون ضعیفه. زخم زبان یا نیش گفتار ، حکایت از افکار منفی داره و نشون میده اون آدم انسان عصبی و کم تحملیه .
متاسفانه زخم زبان به مرور زمان در فرد بصورت رفتار عادتی در میاد و نه تنها در محیط خانواده و فامیل بلکه در محیط اداری و اجتماعی هم فرد رو در گیر میکنه.
در این افراد نوعی حس مردم آزاری در وجودشان موج میزنه،با حرفهایشان بر قلبها زخم میزنن،با نگاهشون ،با لبخندشون،با حرفهاشون.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «یا أَباذَرًّ؛ ما عَمِلَ مَنْ لَمْ یَحْفَظْ لِسانَهُ. یا أَباذَرٍّ؛ لاتَکُنْ عَیّاباً وَ لامَدّاحاً وَلاطَعّاناً وَ لامُمارِیاً، یا أَباذَرٍّ؛ لایَزالُ الْعَبْدُ یَزْدادُ مِنَ اللهِ بُعْداً ما ساءَ خُلْقُهُ»
اى ابوذر؛ کسى که زبانش را پاس ندارد، عمل صالحش به هدر مى رود. اى ابوذر؛ عیبجو، ستایشگر و مداح و ثناخوان، گوشه زن و ستیزه جو و مراءکننده مباش. اى ابوذر؛ مادام که انسان بد اخلاق باشد از خداوند دور مى گردد.
ما هر چه عزت نفس بیشتری داشته باشیم به دیگران احترام بیشتری می گذاریم.
آدمایی که به احساس ارزشمندی خود می رسن، با مهربانی، سخاوت و تعاون اجتماعی بیشتری با دیگران برخورد می کنن. افرادی که نیش گفتار دارن به نوعی دچار سادیسمند و از آزار رسوندن لذت می برن:(
به هرحال داشتن احساس خوب نسبت به خودمون شرط لازم برای رسیدن به حال خوبه، بیاییم اگه خدای نکرده دچار این بیماری هستیم عزت نفس خودمون رو بالا ببریم.
یکی از مراجع عظام تقلید در یکی از سخنرانی های خود در مورد فضائل امام علی و کتاب نهج البلاغه داستانی را مطرح کرد که شنیدن آن خالی از لطف نیست.
وی در این باره گفت: نیمه های قرن گذشته میلادی که انگلیس ها در سراسر جهان از قدرت و نفوذ بالا و بسیار زیادی برخوردار بودند، حادثه ای رخ داد که مسلمانان باید از آن پند و عبرت بگیرند.
این مرجع تقلید افزود: یک دانشجوی مسلمان که در یکی از دانشگاه های انگلیس تحصیل می کرد، نسخه ای از کتاب “نهج البلاغه” را به استاد خود که یک انگلیسی مسیحی بود، هدیه داد. استاد پس از مطالعه چند صفحه اول کتاب، وحشت زده و شگفت زده شد و فورا نزد استاد خود که یک پرفسور سرشناس بود، رفت و ماجرای دریافت “نهج البلاغه” از شاگردش را بیان کرد و گفت: کتابی بدستم رسیده که مطالب عجیبی درباره حکومت داری، اخلاق و مطالب دیگری در آن نوشته شده است.
این مرجع در ادامه گفت: پرفسور که سخنان آن استاد را شنید، دست او را گرفت و با خود به اتاق شخصی اش برد. پس از ورود، استاد متوجه شد که در اتاق پرفسور و بر روی میز وی نیز نسخه ای از “نهج البلاغه” وجود دارد. پرفسور پیش از وی نسخه ای دریافت کرده و مطالعه نموده بود. پرفسور خطاب به استاد گفت: بنده خودم بارها و بارها این کتاب را مطالعه کرده ام. چیزی از مطالب این کتاب را برای مسلمانان بازگو نکن زیرا اگر آنان بفهمند که در این کتاب چه مطالبی نوشته شده، دیگر چیزی از بریتانیای کبیر در جهان باقی نخواهد ماند.
حق الناس تنها موضوعیست
که در قیامت با شفاعت هم حل نمی شود .
آنچه از من بر دل دارید ،
در این شب قدر ببخشید.